Övrigt / Julbelysning

Julbelysning

Hos Bright 1-2-3 hittar du noga utvald julbelysning med fokus på kvalitet, hållbarhet och miljö. Välj LED för en energisnål julbelysning med lång hållbarhet och liten miljöpåverkan. Bra för både miljön och plånboken.


163 artiklar
Sortering:
Antal:
163 artiklar

Jultradition och julbelysning

Varje år pyntar vi städer, hem, trädgårdar och balkonger med julbelysning. Traditionen går tillbaka till 1700-talets centraleuropa då man började pynta sina julgranar med stearinljus. Elektrisk julbelysning slog igenom under tidigt 1900-tal och vid århundradets mitt började det bli vanligt med elektrisk julbelysning längs städernas gator. Idag finns ett oerhört brett sortiment av olika sorters adventsbelysning att välja mellan från till exempel Konstsmide, Watt & Veke, Star Trading, PR Home och Elflugan.

Julbelysning för mörka vinterdagar

Under de senaste årtiondena så har det blivit väldigt vanligt att vi julpyntar utomhus med slingor i trädgården och på balkongen redan när årets första mörka vinterdagar kommer. Det skapar en mysig atmosfär och är ett fint komplement till den vanliga utomhusbelysningen under årets mörkaste tid.

Julbelysning för fönster

Idag dekorerar vi våra hem med både traditionell julbelysning och mer moderna påhitt som lysande djur och fiberoptiska byar. Med LED-tekniken så öppnades många nya möjligheter att hitta nya kreativa sätt att använda julbelysning inomhus. Som julbelysning fönster är det idag vanligast med adventsstjärnor och julljusstakar. Går man en kvällspromenad i december så syns dessa i otaliga variationer i vart och vartannat fönster.

Belysning till jul

Det mesta av den elektriska julbelysningen plockas oftast fram senast till första advent och sitter uppe till tjugondag knut. Traditionen kring när julgranen ställs in och pyntas har ändrats lite under 2000-talet. Tidigare togs den in och kläddes dagen före julafton men nu för tiden tar många in granen redan till Lucia så att man hinner njuta ordentligt av den.  Den belysning jul som följer med granen in är julgransslingorna som idag finns med små LED-lampor i varma färger, varianter som kan gnistra, blinka och lysa i olika färger. De mer klassiska julgransbelysningarna med 16 eller 25 ljus finns även de kvar och är lika populära år efter år.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan