Övrigt / Julbelysning / Adventsstjärnor

Adventsstjärnor

Adventsstjärnor är vårt populäraste julpynt i Sverige och faktum är att vi är störst i världen på det. En trend som sprider sig men som har sitt starkaste fäste i skandinavien. Hos Bright 1-2-3 hittar du handplockade adventsstjärnor från varumärken som Watt & Veke, PR Home, Star Trading och Konstmide.


43 artiklar
Sortering:
Antal:
43 artiklar

Advent och stjärnorna

Den första söndagen i advent eller även kallat första advent är det dags att hänga upp sina adventsstjärnor i hemmet. Första advent är alltid på en söndag men många förbereder sin julbelysning redan på lördagkvällen. Första söndagen i advent är det också dags att tända det första stearinljuset i sin hemgjorda adventsljusstake. Det jobbet förbereder man ofta innan genom att gå ut i skogen och plocka sin egen dekoration i form av mossa, kottar och lingonris med mera. Man dekorerar ofta hela sitt hem med julstjärnor, adventsljusstakar och lägger även ner mycket jobb på sin julbelysning utomhus. I väntans tider är det också mysigt för alla barn att få en adventskalender även kallat julkalender som räknar dagarna fram till julafton. Julafton är en dag som många både barn och vuxna längtar till. Man samlas, firar jul och har en mysig dag tillsammans med nära och kära för att sedan vakna upp på juldagen och förbereda sitt besök i kyrkan. Julotta är en gudstjänst som många tycker är mysigt att åka till i juletid även om man inte är en van kyrkobesökare. Den hålls tidigt på juldagsmorgon och man firar då Jesu födelse. Den 20:e dagen efter jul är det dags att ta bort sin adventsbelysning. Tjugondag knut är den 13 januari och då har många hushåll julgransplundring och man tar bort sina juldekorationer och julhögtiden är slut. 

Adventsstjärnor på fot

En adventsstjärna på fot är en mycket populär dekoration till jul. Ofta brukar man kunna fästa sin stjärna på befintlig fot som man redan har i sitt fönster. Man kan välja mellan att fästa på en adventsstjärna i papper eller en adventsstjärna trä. Väljer man en adventsstjärna rotting eller trä får man vara förberedd på eventuella nyansskillnader och storleksskillnader på sin julstjärna fönster då dessa är tillverkade för hand och i naturmaterial. Den ena kommer inte vara den andra lik och varje julstjärna blir då unik. Många människor gillar det unika med hantverk medans andra vill ha sina belysningar så lika som det bara går.  

Adventsstjärnor i metall

Adventsstjärnor i metall är mycket populärt sen gammal tradition att hänga upp i sitt julfönster. Gemensamt för alla metallstjärnor är att dem är väldigt hållbara och inte så omtåliga vid upp och nerpackning. Dem håller år efter år och är oftast redo att hängas upp utan krångel när det är dags att ta fram jullådorna på vinden. En adventsstjärna mässing passar i många hem och är lätt att matcha med övrigt pynt. Det går även att köpa till glorior i mässing till sin julgransbelysning och elljusstake. Mycket snyggt för den som gillar att matcha sin belysning både i granen och i sitt fönster.

Adventsstjärnor i mässing

Adventsstjärnor i mässing finns numera i flera olika sorters storlekar och modeller. Gemensamt för alla är att de utstrålar värme och en mysig julkänsla. Det är ofta lite mindre modeller av adventsstjärna som sätts upp i husets små fönster eller så kan man hänga flera omlott om man har ett större glasparti som man vill fylla. Det ingår aldrig ljuskälla när man köper sin adventsstjärna så man måste tänka på att köpa till rätt modell innan man går hem så man inte står utan när det är dags att tända upp sitt fönster. Vi rekommenderar dig att välja en LED-lampa i ett varmt sken så det utstrålar värme från ditt julfönster.

Stora adventsstjärnor

Att välja en stor adventsstjärna har blivit mer och mer populärt istället för att hänga upp många små. En stor julstjärna i papper sprider en mysig julstämning och längtan till julen börjar på bästa sätt. Man kan numera välja mellan många olika färger och former. En stor röd julstjärna, en flerarmad vit pappstjärna eller varför inte välja en handvikt i solliknande modell. Det finns många modeller av handvikta pappstjärnor som både ser ut som snöflingor, blommor, solar och eldflammor. Det tillverkas både små, stora, i olika färger och former för allas smak och tycke. Stora pappstjärnor behöver hanteras varsamt när den ska packas upp och förvaras så dem inte går sönder eller spricker i själva uppviket. Ofta säljs dem i fina kartonger som är bra att spara som förvaring när julen är slut. 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan